Felkészülés a felvételire

Az írásbeli felvételi időpontját megelőző napokban bizonyára nagyon megugrik az Oktatási Hivatal honlapjának látogatottsága. Az izgatottan készülődő diákok (és szüleik) az innen letölthető felvételi feladatsorok alapján igyekeznek minél több mindent megtudni az előttük álló vizsgáról. Ilyenkor már késő van ahhoz, hogy új ismereteket sajátítsanak el, vagy eddig meg nem értett dolgokban megvilágosodjanak. De arra még van remény, hogy rutint szerezzenek a vizsga menetével kapcsolatban. Hogyan osszák be a rendelkezésre álló 45 percet, milyen típusfeladatok várhatóak, mennyi pont jár ezekre, milyen sorrendben érdemes ezeket kitölteni stb.

Ebben az izgalmakkal teli, utolsó felkészülési időszakban hasznos segítség lehet egy online feladatgyűjtemény használata. Amihez nem kell a feladatsorokat kinyomtatni, nem kell a megoldásokat tartalmazó oldalakról a helyes válaszokat kibogarászni a javításhoz. Egyszerűen a feladat szövege, ábrái után a megoldást be lehet írni, majd a tesztek leadása után az elért pontszám és a helyes válaszok is azonnal megjelennek.

Mivel a tesztek megoldásához 45 perces határidő van beállítva, a valós vizsgahelyzet időbeosztása is jól begyakorolható.

Az elmúlt évek feladatsoraiban előfordult feladatok könnyen csoportosíthatók témájuk szerint, címkék használatával. Ha kiderül, hogy valamelyik feladattípus megoldásában hiányosságaink vannak, külön gyakorolhatjuk ezeket a gyakorló feladatok tematikus gyűjteménye segítségével. Ebben a kurzusban minden feladat megoldásával háromszor próbálkozhatunk, és azonnali visszajelzést kapunk az eredményről.

Ha szeretnéd kipróbálni az online matematika felvételi feladatsorokat, és a gyakorló feladatokat, jelentkezz az űrlap kitöltésével!